«Μη περιμένεις να πνιγώ...» - Μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21:00

 «Μη περιμένεις να πνιγώ...»  μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου από την Ελαφόνησο στη Κεντρική Σκηνή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Κόρη πούλαγε κρασί σ’ έναν Mexican στο Santiago… Αφορμή η λαβωματιά από κάποιον απατεώνα, που έκανε συντρίμμια την καρδιά της... Μιλώ για σένα λοιπόν κόρη... Άλλοτε πάλι σκέφτομαι πώς θα’ ταν να’ χα δυο ζωές, να γίνω η φωνή των σειρήνων που ψάχνουν αφορμή να χορεύουν πάνω σε σκοπούς που σφυρίζουν αδιάκοπα όσοι, νύχτα στον κάμπο λύγισαν, με του καιρού δεμένοι τις κλωστές... Γίνε κι εσύ φωνή και μην περιμένεις να πνιγώ σε σκοτεινά λιμάνια..
Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στη μουσική παράδοση της πατρίδας μας κι έχοντας ταξιδέψει σε διάφορους τόπους έξω από αυτήν, με μοναδικό μεταφορικό μέσο την δύναμη της μουσικής, ο Γιώργος Λιάρος, συντροφιά με την τραγουδίστρια Άρτεμις Ματαφιά, επιχειρούν να μας πάνε σε μέρη αγαπημένων τραγουδιών αλλά και αγνώστων που περιμένουν να αγαπηθούν. Συνδυάζοντας κλασσικούς ροκ ήχους με αυτούς της γκάιντας, του καβάλι και του βιολιού, της κιθάρας και του μπουζουκιού. 

«Μη περιμένεις να πνιγώ...»

Μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου που παντρεύει την ροκ μπάντα RANSACKRAT με ρυθμούς και ήχους παραδοσιακούς, σε τραγούδια Γιάννη Μαρκόπουλου, Νίκου Ζούδιαρη, Θαν. Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, Loreena McKennitt, Kώστα Τουρνά και αγνώστων καλλιτεχνών της λαϊκής μας παράδοσης. Επίσης, σε τραγούδια του Γιώργου Λιάρου με στίχους δικούς του και άλλων (Σάββας Τσαλίκης, Γιώργος Μακρής, Ελιζαμπέτα Σκιαδά και Κων/να Βήχου).