Ψαροταβέρνα "Αφοί Μέντη"


Η οικογενειακή  ψαροταβέρνα "Αφοί Μέντη" ξεκίνησε το 1979 από τον Γιώργο και Παναγιώτη Μέντη, με πολύ κέφι και μεράκι. Εδώ συνυπάρχουν τα καλύτερα ψάρια και θαλασινά μαζί με την ομορφότερη θέα προς το γραφικό εκκλησάκι-νησάκι του Άγιου Σπυρίδωνα (κλικ για τον χάρτη) και τις βαρκούλες του νησιού.

Μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και φρέσκο ψάρι από τα καταγάλανα νερά της Ελαφονήσου. Σκοπός μας είναι η ευχαρίστηση στη γεύση και η άριστη ποιότητα φαγητού, γι' αυτό και όλα μαγειρεύονται με δικό μας τοπικό λάδι και αλάτι.

Λόγω της θέση του νησιού, ανάμεσα τη Μάνη και στα Κύθηρα, δεν θα μπορούσαμε παρά να έχουμε τα καλύτερα ψάρια, αστακούς και κολοχτύπες (καραβίδες). Δεν είναι τυχαίο πως όποιος έχει δοκιμάσει πετρομπάρμπουνο ή σαργό του έχει μείνει η γεύση της θάλασσας στο στόμα.

Σπεσιαλιτέ μας είναι ο αστακός ψητός με λεμόνι, η ψαρόσουπα και για τους πιο μερακλίδες η αστακόμακαρονάδα.

Τέλος, για τους λάτρεις του κρέατος υπάρχει ποικιλία κρεατικών από τις περιοχές της Νότιας Λακωνίας.

Το εστιατόριο έχουν επισκεφτεί αρκετοί διάσημοι και προσωπικότητες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, όπως ο Βασιλιάς του Βελγίου και η Καρολίνα του Μονακό.
Το γρήγορο service και η ευγένεια του προσωπικού είναι αυτά που κάνουν τη ταβέρνα μας να ξεχωρίζει. Ο Μario(Παναγιώτης) και Giorgio (Γιώργος) έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια στα κρουαζιερόπλοια , σας καλωσορίζουν με τα άπταιστα ιταλικά τους και το πηγαίο χιούμορ τους.