Απαγόρευση πλεύσης και Αγκυροβολίας στο Παυλοπέτρι

Ο σημαντικότερος ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στη Ελλάδα κι ένα από τα επτά "βυθισμένα θαύματα του κόσμου".  Το Παυλοπέτρι στην Ελαφόνησο!!!

Το Παυλοπέτρι βρίσκεται αντίκρη από το λιμάνι του χωριού της Ελαφονήσου πλάϊ στην Πούντα Ελαφονήσου και την πορθμείο με τα Ferry Boat και πλέον υπάρχει απαγόρευση πλεύσης και Αγκυροβολίας για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου όπως φαίνεται και στο χάρτη και σύμφωνα και με τους σημαντήρες που το οριοθετούν.
Η Νησίδα Πετρί (Παυλοπέτρι) και η ομόνυμη υπέροχη παραλία Παυλοπέτρι Βρίσκεται στην ηπειρωτική πλευρά της Ελαφονήσου η Νησίδα Πετρί (Παυλοπέτρι) και η ομόνυμη υπέροχη παραλία Παυλοπέτρι με τον σημαντικότερο ενάλιο αρχαιολογικό τόπο της Ελλάδας "το Παυλοπέτρι".
Βρίσκεται δίπλα στην λίμνη Στρογγύλη και αυτή η παραλία κι όπως και η Πούντα, επηρεάστηκε από την έντονη μετακίνηση άμμου τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μικρύνει σε μήκος, να χάσει πλάτος και έτσι να αποκαλυφθούν επιπλεον ταφικά μνημεία και άλλα αρχαία αλλά και τα νερά να γίνουν πιο ρηχά.

Βορειά του η υπέροχη παραλία Χαμόκελο και ακολούθως η τεράστια παραλία Μάγγανο που στο τέλος τελειώνει η Ελαφόνησος και ξεκινάει η Μονεμβασιά με το Δημοτικό Διαμέρισμα Βοιών.