Σιμά κι αντικρινά τα Βάτικα

Η Ελαφόνησος βρίσκεται αγκαλιασμένη, ενώ συνορεύει κιόλας με χερσαία μάλιστα σύνορα, με τα Βάτικα. Αποτελούν δε από κοινού την περιοχή NATURA2000 "Νεάπολης (Βοιών) κι Ελαφονήσου" με κωδικό ένταξης GR2540002. Η ανάπτυξη και η αειφορία όπως και το παρελθόν τους ταυτίζονται απόλυτα. Δύο περιοχές που αλληλοσυμπληρώνονται δημιουργώντας έναν παράδεισο στον Νότο.

Η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «ΒΑΤΙΚΑ: Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον», το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011, και ώρα 6.30 μ.μ., στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, Καραΐσκου 104, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς.Στόχος, η ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου των Βατίκων (η πολυπληθέστερη και νοτιότερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας) και της προοπτικής για μια ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές:
α) Ιστορικό Ομοσπονδίας - Στόχοι : Νίκος Αλειφέρης β) Σχέσεις – Σύνδεση των Βατίκων με τον Πειραιά: Μηνάς Αναστασάκης
γ) «Θησαυροί» των Βατίκων: Αντώνης Τάντουλος
δ) Σύγχρονες απειλές: Λάμπης Μπιλλίνης
ε) Προοπτικές Ισόρροπης Ανάπτυξης: Δημήτρης Μακρής

Επίσης, για τη μακροχρόνια και πολυεπίπεδη προσφορά τους στα Βάτικα θα βραβευθούν οι κ.κ. Τζώρτζης Ανωμήτρης, Ιωάννης Κοτσώνης και Πέτρος Κουντούρης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με την καλλιτεχνική της παρουσία η συμπατριώτισσά μας, εκλεκτή ερμηνεύτρια, Νεκταρία Καραντζή, και ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Νεάπολης.

Τηλέφωνα για πληροφορίες: Μιχάλης Μηνόγιαννης: 6972 422654
Σαράντος Αργυράκης: 6944 569568
Γιώργος Αναστασάκης: 6976 402377