Γιώργος Λιάρος, ο χοροδιδάσκαλος

Ο Ελαφονησιώτης, Γιώργος Λιάρος, είναι χοροδιδάσκαλος που έχει αναδειχθεί σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Aσχολήθηκε με τον παραδοσιακό χορό σε πολύ μικρή ηλικία Έχει δώσει και έχει στήσει δεκάδες παραστάσεις παραδοσιακού χορού σε όλον τον κόσμο και έχει κληθεί να διδάξει σε αρκετές χορευτικές ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική (Ατλάντα, Νότια και Βόρεια Καρολίνα) το 2002 και το 2007, στην Αυστραλία (Μελβούρνη) το 2007 και στον Καναδά (Τορόντο, Οντάριο) το 2010, καθώς και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

 Πρόσφατα, είχε συμμετάσχει ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος στην επιτυχημένη μουσικοχορευτική παράσταση "Το χορό να νοστιμίσω" που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ τον προηγούμενο μήνα αντίστοιχα στη μεγάλη σκηνή του Ιδρύματος Κακογιάννη  τη διαδραστική παράσταση "ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ..." με κύριο πρωταγωνιστή το Ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι , η οποία παρουσιάζει τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου μέσα από το παιχνίδι καθώς επίσης και την εξέλιξη του παιχνιδιού από το χθές στο σήμερα με εξαιρετική επιτυχία.
Ακόμη, είναι ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού "Χορεύω", μία έκδοση που αναφέρεται στον παραδοσιακό χορό, την παραδοσιακή μουσική και τη λαογραφία.  Τέλος, εκτός από το χορό, ο Γιώργος Λιάρος ασχολείται και με τη μουσική και το 2004 κυκλοφόρησε το cd "Χαρακτηροπλαστείο", με δικούς του στίχους και μουσική. Κάθε επιτυχία στο Γιώργο Λιάρο, στην προσπάθειά του να αναδείξει τη μουσικοχορευτική παράδοση της Ελλάδος και στην ακούσια προβολή της Ελαφονήσου μέσα από τον ίδιο και τη δουλεία του.

Υ.Γ. Ικαριώτικος απο την εκπομπη  '"το αλατι της γης" της ΕΤ1 στις 5.2.2012 σε επιμελεια Γιώργου Λιάρου.