Ο σκηνοθέτης - ηθοποιός, φίλος κι επισκέπτης της Ελαφονήσου και της Λακωνίας...

Ο Παντελής Δεντάκης Δεντάκης γεννήθηκε στον Πειραιά από την Καίτη και τον Μάνο. Αριστούχος απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Μέλος του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Είναι φίλος και συχνός επισκέπτης της Ελαφονήσου και της Λακωνίας εδώ και πολλά χρόνια.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Λ. Βογιατζή, Β. Θεοδωρόπουλο, Θ. Μοσχόπουλο, Θ. Γκώνη, Γ. Γάλλο, Μ. Λυμπεροπούλου, Π. Σεβαστίκογλου, Π. Λάρκου, Τ. Ράντζο, Ν. Καμτσή, Β. Νικολαίδη, Π. Βούλγαρη, Ν. Περάκη, Γ. Σμαραγδή κ.α.

Έχει σκηνοθετήσει της παραστάσεις Ο Συγγραφέας, Το αίνιγμα του Τρουλ, Αδάμ και Εύα-γράμματα απ΄τη γη, Μανδραγόρας, Τι γλώσσα μιλάμε, Άλμπερτ; κα.
Ενίοτε βλέπει τον κόσμο από ψηλά...

Τελευταία του δουλειά είναι η σκηνοθεσία της ανατρεπτικής κωμωδίας "Μια γιορτή στου Νουριάν" με απήχηση της σε όλες τις ηλικίες.

Το Θέατρο Πορεία δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους της, να δουν την παράσταση κάθε Σάββατο στις 18:00μμ (Πρεμιέρα Σάββατο 21 Ιανουαρίου) σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη & Βασίλη Κουκαλάνι.

Το έργο αποτελεί μια ανατρεπτική κωμωδία για παιδιά & εφήβους, με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση.

Το «Μια Γιορτή στου Νουριάν» θα φιλοξενηθεί σε μια από τις πιο ελκυστικές και σύγχρονες θεατρικές αίθουσες της Αθήνας. Το "θέατρο Πορεία" (Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα τηλ: 2108210991 2108210082) διαθέτει 230 άνετες και με άριστη οπτική θέσεις, σε μία ευρύχωρη και με άψογη ακουστική αίθουσα, μεγάλο και φωτεινό φουαγέ και σύγχρονο μπαρ. Επίσης έχει την δυνατότητα να δεχθεί παιδιά με ειδικές ανάγκες κατόπιν συνεννόησης.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν μια πολύ ισχυρή ομάδα νέων ηθοποιών όπως ο Βασίλης Κουκαλάνι, η Ηρώ Μπέζου, ο Πέτρος Σπυρόπουλος, ο Γιώργος Δάμπασης, ο Μιχάλης Τιτόπουλος και η Πολυξένη Ακλίδη. Ο άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής του «Μια Γιορτή στου Νουριάν» είναι η πρωτότυπη μουσική των ActiveMember, αγαπημένων της νεολαίας, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί η πολυπόθητη πολιτισμική συμφιλίωση.

Ελάτε λοιπόν, γιατί μπορεί η κατασκήνωσή μας να αποδειχθεί η κατασκήνωση της ζωής σας! Άλλωστε όλοι κάτω από την ίδια σκηνή ζούμε!